شرح خبر

مدیرکل محیط زیست همدان: اطلس آلودگی خاک نیازمند بازنگری است

مدیرکل محیط زیست همدان: اطلس آلودگی خاک نیازمند بازنگری است

به گزارش خانه مهرگان به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط  زیست سیده مریم محمدی بیان کرد: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی اسفندماه ۹۳ در دیدار با مسئولان و فعالان محیط زیست درباره اهمیت خاک تاکید کردند: «قضیه خاک از قضیه آب مهمتر است» که این تأکید بر روی مسأله خاک در کنار بحران آب موید این است که بحران خاک و آب هر دو وابسته به هم هستند.
  وی اضافه کرد: خاک یکی از مهمترین منابع طبیعی هر کشور است و فرسایش نه تنها سبب فقیر شدن خاک و متروک شدن مزارع می شود بلکه خسارات زیاد و جبران ناپذیری به جا می گذارد.
  مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: رسوب مواد در آبراهه ها، مخازن و سدها و کاهش ظرفیت آبگیری آنها، زیان های فراوانی را به همراه دارد بنابراین نباید مسأله حفاظت و حراست خاک را کوچک و کم اهمیت برشمرد.
  محمدی اشاره کرد: یکی از مشکلاتی که بشر از آغاز زراعت بر روی زمین با آن مواجه بوده «فرسایش سریع خاک ها» است، فرسایش خاک در کشورهایی که آب و هوایی معتدل دارند به عنوان یکی از مسائل خطرناک تلقی می شود و این مشکل در کشورمان که بخش زیادی از آن را کویرها در برگرفته و خاک از پوشش مناسبی برخوردار نیست بسیار بارز و چشمگیر است.

وی بیان کرد: در حال حاضر خاک به عنوان یکی از مهمترین منابع زیست محیطی در جهان شناخته می شود که این منبع با مشکلاتی از جمله آلودگی حاصل از پساب های صنعتی و شهری، کشاورزی، فرسایش و فرونشست بر اثر برداشت بی رویه آب از منابع زیر زمینی و قاچاق رو به رو است.
  مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: آلودگی خاک به عنوان یکی از معضلات عمده زیست محیطی در دنیا شناخته می شود و در ایران درصد کمی از فاضلاب های صنعتی و خانگی تصفیه و بخش عمده آن ها بدون تصفیه وارد محیط زیست می شود که باعث آلودگی خاک و آب های زیر زمینی می شود.
  محمدی افزود: استفاده وسیع از کودها و آفت کش ها در کشاورزی، رهاسازی فاضلاب های شهری و تولید پساب های صنعتی از معضلات اساسی آلودگی خاک به شمار می رود.
  وی یکی از افت های محیط زیست را آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی دانست و توضیح داد: نابودی میکروارگانیسم های مفید خاک و تخریب اکوسیستم های همجوار، کاهش بازدهی زمین، فرسایش خاک در بلند مدت، کاهش رطوبت خاک، افزایش مصرف آب در طول دوره رشد، آلودگی محیط زیست و افزایش گرد و غبار و بیماری های تنفسی، سفت شدن لایه های خاک و کاهش نفوذ پذیری خاک از معایب آتش زدن کاه و کلش است.
  مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان تاکید کرد: برای حفظ یکپارچگی و سلامت خاک نیازمند مشارکت آحاد مردم و کشاورزان هستیم.
  محمدی از کشاورزان خواست تا اخلاق مداری را در بهره برداری از خاک و کشاورزی سالم در نظر داشته باشند و برای سود بیشتر از آب های نامتعارف برای کشت و کار استفاده نکنند.

 

نظرات



نظرات خود را با ما در میان بگذارید

موارد ستاره دار را حتما پر کنید.

آدرس

  • آدرس: همدان
    بلوار ولایت، ابتدای پل رسالت، ساختمان شال، بلوک B، طبقه 4
  • ایمیل: info@ngomehr.ir
  • تارنما: www.ngomehr.ir
  • تلفن: 38218977-081

پیوندها