آدرس
-
آدرس: همدان
بلوار ولایت، ابتدای پل رسالت، ساختمان شال، بلوک B، طبقه 4 - ایمیل: info@ngomehr.ir
- تارنما: www.ngomehr.ir
- تلفن: 38218977-081
به گزارش خانه مهرگان به نقل از خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان،در سومین همایش خیر ماندگار در نشستی مجازی تجربههای جهانی در حوزه حکمرانی امور خیر در سه محور سازمانهای ارزیاب خیریهها و سمنها، حکمرانی منطقهای خیریه ها و مطالعه سازمانهای حمایتی ایالت متحده آمریکا در عراق مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفت.
در این نشست مینا فلاح محقق و استاد دانشگاه با ارائه مقالهی سازمانهای ارزیاب خیریهها و سمنها اظهار کرد: اولین موضوع در مورد خیریهها این است که آیا واقعا این سازمانها مورد ارزیابی قرار می گیرند یا خیر؟، در این خصوص باید گفت که این سازمانها هم مورد ارزیابی قرار میگیرند، در انگلستان و آمریکا دو مرکز دولتی وجود دارد که مسئول نظارت خیریهها هستند، در کنار آنها مطبوعات و شرکتهای چندرسانهای نیز به این امر میپردازند. نمونه بعدی که به خیریهها و سمنها نظارت دارد سازمانهای ارزیابی مستقل خیریهها هستند.
وی در ادامه با اشاره به تاریخچه ارزیابی خیریهها گفت: اولین ارزیابی در سال 1920 در آمریکا با دو هدف کمک به نیکوکاران و تشویق خیریهها صورت گرفته است و معیار انتخاب در ارزیابی آن معیاری بود که خود خیریهها ارائه میدادند اما از سال 2001 تا 2020 ارزیابی از خیریهها و سمنها از طریق فرمهایی که در اختیار آنها قرار داده میشود صورت میگیرد.
این محقق در ادامه با اشاره به نحوه ارزیابی خیریه ها خاطرنشان کرد: گروهبندی طبق فعالیتهای خیریهها صورت میگیرد و براساس این گروهبندی مقایسهها انجام میشود که دو ملاک یعنی سلامت مالی و شفافیت و پاسخگو بودن خیریهها و سمنها مدنظر است، در این راستا 17شاخص وجود دارد.
براساس فرمولها و شاخصهای ارائه شده عددی مشخص میشود که براساس آن به نحوه ارزیابی و عملکرد خیریهها و سمنها امتیاز داده میشود تا به حد نصاب لازم برسند و پس از آن بهترین خیریهها و سمنها معرفی میشود.
فلاح در ادامه افزود: سه معیار و مولفه برای ارزیابی وجود که عبارتند از اطلاعات مالی(سلامت و بازده مالی)، شفافیت و انتشار سمنها و اثربخشی و مقرون به صرف بودن خیریهها. یکی از شاخصهای پرتکرار در معیارهای ارزیابی درصد هزینههای اضافه بر سازمان است که بسیار چالش برانگیز است. بازده مالی روی تصمیم نیکوکاران خیلی اثر دارد و پاسخگو بودن و اثربخش بودن آنها بسیار مهم است،
یکی دیگر از شاخصهای غیرمتداول که کمتر در ارزیابی سمنها و خیریهها به آن پرداخته میشود شاخصهای بلندمدت است.
نظرات
نظرات خود را با ما در میان بگذارید
موارد ستاره دار را حتما پر کنید.